Tuesday, June 16, 2009

Neljapäev 11. juuni

6.20 äratus. päike paistab, ilm on ilus. lahke ja sõbralik pererahvas pakkus meile hommikusöögiks jogurtit, võileibu ja kohvi.

8.00 koolimajas. Meid tervitasid Slovakkia koolilapsed. 4. klass esitas näidendi ja 8. klassi õpilased laulsid rahvalikke laule. Zaneta ja kooli direktor pidasid lühikesed tervituskõned ja seejärel oli meil võimalus tutvuda koolimajaga. Õpilased suundusid tundi - ka külalised.
Babini kool paikneb mitmes eri majas. Väikeses majas asus lasteaed ja 1. ning 2. klass.

Selle maja keldrikorrusel oli ka söökla, kus einestasid kõik. Sooja koolieinet sõid aga vähesed - ainult 30 õpilast. Pärast koolimajaga põgusa tutvuse tegemist suundusime puuskulptuuride muuseumisse. Maja ees tervitas meid kohaliku võimu esindaja, pakuti soola ja leiba. Muuseumis vaatasime rahvuslikke ja usuteemalisi nikerdisi. Eraldi laual olid Zaneta isa tööd.

Edasi läksime kohalikku kirikusse. Kirikuõpetaja tervitas meid ja soovis kõike head ühiseks koostööks. Lugesime 4 erinevas keeles Meie Isa palvet.

Kell 11.00 oli rahvamajas pidulik lõunasöök. Toit oli väga maitsev. Toidu kõrvale pakuti täiskasvanutele ka veini. Lapsed jõid gaseeritud vett.

Pärast sööki läksime kribinal krabinal riideid vahetama, sest algas käsitöölaat, riikide tutvustus ja esinemine, suupistete pakkumine.

Esinemine kulges meil hästi ja ka käsitöötoa vastu tunti suurt huvi. Eriti meeldisid kohalikele Jaana rahvariided.

Kontsert rahvamajas päädis kooli näiteringi lühinäidendi ,,Alice imedemaal" ja breikarite lustaka tantsuga.
Pärast üritust rahvamajas suundusime kodudesse väikesele puhkepausile. Kõik kolm meie kooli tüdrukut tulid meie perele külla, et üheskoos lõbusalt aega veeta. Kell 18.00 läksime kirikusse missale. Kirikust suundusime koolimajja, kus toimus guljašipidu. Algselt oli see planeeritud õue, aga vihmsabin tegi muru ja õue märjaks. Lauad sätiti koridori ja pidu võis alata.

See on kohalik rahvustoit.

Koju jõudsime hilisõhtul.

No comments:

Post a Comment