Tuesday, June 16, 2009

Laupäev 13. juuni

Hommikul paistis päike. lootsime, et tuleb ilus ilm, aga kui me Pribylinavabaõhumuuseumisse jõudsime, puhus külm tuul. Vabaõhumuuseumis tutvusime erinevate ehitiste ja nende interjööriga. Käisime kirikus,

jahilossis ja rikka käsitöölise majas.




Sellele järgnes programm ,,Viljast leivani".


Vaatasime üle slovakkide tööriistad, millega leivavilja kasvatamineja vilja töötlemine vanasti oli seotud. Lapsed said ise leiba küpsetada. Retsepti pidid nad lugema inglise keeles. Sii see ongi:
1 mug of flour
1 mug of meal/ graham/
1 mug of leave / in 1 mug of warm water mix 20 g of yeast/salt, caraway
Mix paste and add 1 spoon of oil
Form a bread and let rise it about 15-20 minutes
Bake a bread in warm owen
Baked bread spread with a salt water

Seni kuni leib küpses õppisime ära toreda laulumängu.

Ahjust tulnud soe leib.




Väljas oli 9 soojakraadi. Istusime bussi ja sõitsime Kõrg- Tatratesse.


Lõunasöögiks olid lambajuustuga täidetud pelmeenid.

Pärast lõunasööki tegime väikese jalutuskäigu.



Nüüd suundume koobastikku.

Me läbisime koobastikus kilomeetrise teekonna, mis kulges järskude tõusude ja langustega. Meie silmadele avanesid imekaunid looduse kunstiteosed, mille valmimist üks inimpõlv ei näe, sest selleks kulub tuhandeid aastaid. Selle koobastiku oli tekitanud kunagine mägijõgi.


Ilm on täna väga heitlik. Kui väljusime koobastikust, siis paistis soe suvine päike.
Asusime tagasiteele. Meie olemine Slovakkias hakkab lõpule jõudma. Täna on viimane ühine õhtusöök ja lahkumispidu.

No comments:

Post a Comment